keskiviikko 8. helmikuuta 2012

I was here



Reilaaminen kuuluu varmasti monen jo ala-asteella päättämään Sit ku mä oon iso -listaan delfiinien kanssa uimisen ja Afrikan lasten pelastamisen lisäksi. Vaikka olin ehtinyt jo hylätä ajatuksen, että lähtisin koskaan reilaamaan, muuttuu asia tänä keväänä ja voin vetää viivan yli henkisestä listastani. Sen sijaan, että reili kestäisi kuukausia ja tavoittelisi koko Euroopan läpikäyntiä, kesto on vain kaksi viikkoa ja keskittyy vain rajattuun määrään kaupunkeja.


Vaikka matkustamisessa usein hienointa on itse matka, ja siihen kai koko reilaamisen idea perustuu, olen sen verran mukavuudenhaluinen, että vietän mielelläni muutaman päivän samassa paikassa. En tahdo nähdä jokaista eurooppalaista kauppakatua, vaan tuntea jokaisen kaupungin fiiliksen. Fiilistely vaatii aikaa. Ei stressaavaa aikataulukirjan ja kellon syynäämistä.

Ensimmäinen, ja uskoisin että tärkein, hankinta reilille on nyt hankittu. Muistikirja. Eikä mikä tahansa muistikirja, vaan I was here -muistikirja! Vaikka muistikirjat ovat mitä ihanin keksintö ja voisin kotiuttaa Akateemisesta vähintään 20 erilaista kirjasta, niiden ongelma on usein varsin yksinkertainen. Ne eivät täyty. Tässä kirjassa ei kyseistä ongelmaa ole, sillä se on jo puoliksi täynnä! Ja miten ihanilla asioilla! Sympaattisten kuvien lomassa on erilaisia tehtäviä ja listoja, mitä voi täyttää: Piirrä, mitä näet juuri nyt kulkuvälineesi ikkunasta. Etsi puita, joiden muoto muistuttaa jotakin vihannesta. Luettele kaikki nyt kätesi ulottuvilla olevat asiat.




Kirja on niin ihana, että sitä tekee mieli hipelöidä koko ajan! Matkapäiväkirjan pitäminen on ainakin itselle hurjan työlästä, sillä haluaisin kirjata ylös joka ikisen pienen yksityiskohdan. Lopputuloksena on yleensä se, ettei sanaakaan jää muistiin. Nyt voin kaivaa matkamuistikirjani esiin milloin tahansa, avata sen sattumanvaraisesta kohdasta, ja täyttää siihen muutaman sanasen. Vaikka reilin reittisuunnitelma on vielä täysin auki ja keväänmerkit ovat sangen vähäiset, olen täysin malttamaton ja kuljetan kirjaa laukussani jo nyt.


Kirjan ensimmäisellä aukeamalla on onneksi pakkauslista. Ja sen täyttämistä ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin!

3 kommenttia:

  1. Hiphei, ensimmäistä kertaa olen kurkkimassa sun blogia ja heti ekaan postaukseen pitää kommentoida. :D
    Onpa mahtava idea muistikirjalle! Ja tosi söpö kansikin. :) Joillain ihmisillä kirjoitusta ja kuvia pursuaa tyhjillekin sivuille, mutta mä taidan olla enemmän samanlainen kuin sä: tarvitsen tarkemmat neuvot ja ohjeet, että mitäs nyt pitäisi kirjoitella ja mihin kiinnittää huomiota. :) Tuollainen muistikirja pitää kyllä hommata kun itse lähden seuraavan kerran reissuun.

    VastaaPoista
  2. Totta, joillain asiaa riittää muistikirjatolkulla, mutta melkein luulen, että enemmistöllä muistikirjat enemmänkin seisovat pölyttymässä hyllyssä. Mutta ehkäpä tollaisen "helpotetun version" kirjoittaminen johtaa myöhemmin suurempaan runotulvaan muistikirjojen kanssa. Se ois kyl hienoa, sais ostaa useammin uusia ja ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla. Munkin pitää aina oikein hillitä itseäni etten ostele lisää ihania muistikirjoja, kun nytkin on jo monta hyllyssä tyhjänä odottamassa. Mutta ne on niin houkuttelevia! :)

      Poista

Ihanuusarkisto

Ihanuusarkisto