keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Visiting Jane

 
 
Jos kerran aikoo matkata aina Englantiin asti, tuntuisi suorastaan hävyttömältä jättää väliin kohteliaisuuskäynti neiti Austenin luo. Tarvittiin poikittaislinjamainen paikallisbussimatka ja raikkaassa maalaisilmassa kävely pieneen Altonin kylään, kuten asiaan kuuluu.
 
Visiitti ei tuottanut pettymystä. Meille esiteltiin ihastuttava kotitalo, sekä pieni pöytä ikkunan ääressä, jossa muun muassa Ylpeys ja Ennakkoluulo viimeisteltiin. Sattuipa niinkin onnekkaasti, että sekä neiti Elisabeth Bennetin että Herra Darcyn pukuja oli tuotu näytille. Olen siis todistettavasti seissyt senttien päässä sen oikean Mr. Darcyn puvun vieressä, mutta häveliäisyyksissäni en tohtinut koskea siihen. Ja kyllä, kaduttaa.
 
 
 


 


 


 






Janen viehättävän kodin lisäksi teimme kävelyretken kirkolle, jonka pihamaalle Janen sisko ja äiti oli haudattu juuri sellaisten hautakivien alle kuin vain kuuluu. Janen viimeinen lepopaikka sen sijaan on suuremman kaupungin Winchesterin katedraalissa, sillä Jane vietti elämänsä viimeiset pari viikkoa kaupungissa lääkärinsä lähettyvillä.
 
Vierailu oli mitä ihastuttavin ja tuotti mitä suurinta iloa!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanuusarkisto

Ihanuusarkisto