sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Gosti - Vieraat

 
 
Aloitetaan Pietarin matkafiilistely iiihanasta serbialaisesta Gostista, jonka alakerrassa juodaan teetä ja syödään leivonnaisia, ja yläkerrassa nautitaan päivällistä. Sanomattakin on selvää, että testasin ne molemmat.
 
Parasta talvimatkailussa on se, että on yksinkertaisesti pakko olla lämmittäviä teehetkiä tasaisin väliajoin. Kesällä jäätelötauko tai kylmä juoma ajaisi asian, mutta hieman viileämpään vuodenaikaan se ei aivan toimi.
 

 


Gostissa join parasta teetä pitkään aikaan. Ensinnäkin teetä oli koko kannullinen, ja siinä hautui hedelmäisen teepussin lisäksi tuoretta minttua, mansikoita ja jasmiininkukkia. Taivaallisen hyvää! Ensi kesänä täytyy tehdä vähän poimintoja ja lisäillä aineksia teepannuun!





Gosti on tunnelmaltaan ihastuttavan kotoisa. Seinät ovat täynnä tauluja ja joka paikassa on jotain pientä katseltavaa ja tutkittavaa. Kuvien keltainen sävy johtuu lukuisista pienistä jalka- tai seinälampuista, eikä ankarista loisteputkista.





Annokset oli myös kauniisti koristeltu, riippumatta siitä, oliko sillä koko päivällinen tai pieni maistiainen.

Gostissa tarjoillaan myös brunssia, mutta kahden päivän matkan aikana, en ehtinyt vierailemaan enää kolmatta kertaa brunssin merkeissä. ;) Ensi kerralla sitten!




Malaya Morskaya 13, Pietari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanuusarkisto

Ihanuusarkisto