maanantai 9. huhtikuuta 2012

Onnen uusi alku

 


Jätin omat pääsiäismunani pelkistetyn valkoisiksi ja herkiksi. (Toisin sanoen en ehtinyt tehdä niille mitään..) Vanhemmiltani sen sijaan löytyy kokoelma mitä iloisimman värisiä ja upeasti kuvioituja yksilöitä, jotka kaivetaan esille aina keväisin.

Ehkäpä ensi vuonna aktivoidun munien tyhjentämiseen hieman aiemmin, silmäilen muka huomaamattomasti näitä kuvia ja ryhdyn toimeen. Saahan pääsiäisen ja kevään odotus ihan eri meiningin, kun alkaa sutimaan kirkkailla väreillä. Voin nimittäin kuvitella, ettei kaunista munaa maalata aivan muutamassa minuutissa, joten työ on aloitettava hyvissä ajoin.




Pääsiäismunat kuvaavat uutta alkua. Ja vaikka mielessäni vuosi alkaakin aina syksyisin, ja silloin olen myös tehokkaimmillani, ehkä kevättä voisi pitää kaiken onnelliseksi tekevän uutena alkuna. Kevätauringon lämmittäessä poskia tulee tunne, että voi tehdä ihan mitä tahansa! Koko kesä on vielä edessä ja siihen on runsaasti aikaa valmistautua.

Päässä alkaa pyöriä ajatukset piknikeistä, aamuöisistä kävelyretkistä mustarastaan laulaessa, jäätelötötteröistä, aurinkorasvan tuoksusta ja puiden havinasta mökin rannassa. Huomaatteko, ei yhtään ajatusta työnhausta, siivousoperaatiosta tai asioiden järjestykseen panemisesta. Vain kaikesta kivasta! Viis tehokkuudesta! Eivät suomalaiset herää henkiin kesällä, vaan se tapahtuu jo keväällä! Kesällä ollaan vain jo päästy onnellisuuden tilaan, mutta kyllä se ainakin itselläni lähtee keväästä, pääsiäisestä, uudesta alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanuusarkisto

Ihanuusarkisto